Henk Bosman vrijwilliger van het jaar in Laag-Soeren
21/11/2018

Op de najaarsvergadering van Soerens Belang is Henk Bosman bekroond voor zijn inzet in het dorp en daarbuiten. Hij heeft ook een bijzondere staat van dienst in het dorpsleven. Zo is hij een van de bestuursleden van voetbalvereniging SCS, terwijl hij ook als scheidsrechter nog altijd actief is. 

Binnen het bestuur van de IJsvereniging Laag-Soeren behartigt hij de kantine, de website en de EHBO. Bij evenementen in het dorp als paasvuur, oranjefeesten en decemberactiviteiten verzorgt Henk bijna altijd de EHBO en regelt hij als coördinator de verkeersregelaars.

De EHBO is zijn grote passie. Indien enigszins mogelijk is Henk daarvoor beschikbaar. Ook voor alledaagse voorvallen als een gevallen fietser of iemand die in zijn duim gezaagd heeft. Henk heeft zich ingezet voor de AED bij ’t Sprengenhus en heeft er nu ook een zelf ter beschikking om te gebruiken bij evenementen.

Als voorzitter van de Dierense EHBO vereniging ‘doet’ hij ook regelmatig dienst bij evenementen als het IJsselfeest. In de laatste maanden van de basisschool in Laag-Soeren heeft Henk er nog een EHBO les gegeven voor de kinderen. Samen met Ellen Schut en Ronnie Curré heeft hij de app ‘Veilig Soeren’ opgezet, waarvan hij een van de beheerders is.

Dat is hij ook van de websites van ’t Sprengenhus, Laag-Soeren en de EHBO. Naast al deze activiteiten is Henk ook nog ‘gewoon’ mantelzorger. Kortom, Henk is iemand die de titel ‘vrijwilliger van het jaar’ terecht werd toegekend. Hij volgt daarmee Bernard van Eijbergen op die vorig jaar werd uitverkozen.