Bernard van Eijbergen wel genomineerd, niet verkozen tot vrijwilliger van het jaar in de gemeente Rheden
27/01/2018

De enorme staat van dienst van Bernard was voor de jury aanleiding om hem uit vele kandidaten te nomineren voor de vrijwilligersprijs in de categorie volwassenen – individueel. Dit bevestigde dat zijn inzet niet alleen in Laag-Soeren wordt gewaardeerd. De prijs werd dit jaar toegekend aan iemand die intensief betrokken is bij het inloophuis in Dieren.

Op de najaarsvergadering van Soerens Belang werd Bernard van Eijbergen door de aanwezigen verkozen tot Vrijwilliger van het jaar in Laag-Soeren. Hij speelt dan ook een belangrijke rol in het dorpsleven. Hij is al vele jaren degene die elk jaar met zijn materiaal van een aangeleverde stapel hout een  mooi Paasvuur weet te bouwen. Voor het maken van de kar van zijn wijk voor de Oranjefeesten stelt hij graag de ruimte, gereedschap en waar mogelijk materiaal ter beschikking aan de bouwers, en is ook bereid om letterlijk de kar te trekken op de grote dag. Het feestterrein heeft hij dan al toegankelijk gemaakt. Ook in de Decemberactiviteiten vervult hij een belangrijke rol. Met zijn deskundige en materiele hulp wordt de Kerstboom uit het bos gehaald en op het plein voor ’t Sprengenhus weer neergezet, voorzien van verlichting, en begin januari weer verwijderd. Bij IJsvereniging Laag-Soeren is hij al jaren bestuurslid en ook daar altijd bereid hand en spandiensten te verrichten. Sinds enkele jaren maakt hij ook deel uit van het bestuur van Soerens Belang, waar hij de financiën beheert. Hij stelt ook zijn terrein en opstallen regelmatig beschikbaar aan de brandweer voor oefening bij calamiteiten. Kortom iemand die zich met zijn mogelijkheden en capaciteiten belangeloos inzet voor de gemeenschap.

Bernard was aangenaam verrast met de nominatie op de bijeenkomst in de aula van Het Rhedens waarbij niet alleen de genomineerden en aanwezigen in het zonnetje werden gezet, maar ook alle vrijwilligers die (vaak anoniem) toch de smering zijn voor onze maatschappij.