Boomfeestdag in Laag-Soeren
20/03/2017

Woensdag 22 maart is de zestigste Nationale Boomfeestdag. Ook dit jaar planten ruim 100.000 kinderen maarliefst 200.000 bomen. Gemeente Rheden doet ook mee. In de nieuwbouwwijk Hof van Soeren (achter Bethesdahof 10) in Laag-Soeren planten 22 kinderen van basisschool 't Schaddeveld ruim honderd bomen en struiken in de nieuwbouwwijk.

U bent als bewoner of toekomstig bewoner van harte uitgenodigd om aanwezig bij het planten van de bomen en de struiken. Boomfeestdag is veelal een vrolijke en feestelijk gebeurtenis.
De eerste boom wordt om 9.30 uur geplant door wethouder Ronald Haverkamp, Bas Reinders, directeur van Reinbouw BV uit Dieren en twee kinderen van 't Schaddeveld.

Na het planten van de eerste boom gaan de kinderen van de groepen 5, 6, 7 en 8 verschillende bomen en struiken planten in de Hof van Soeren. Medewerkers van de gemeente gaan hen daar bij helpen.

Ieder jaar heeft boomfeestdag een thema. Dit jaar is het thema "Bomen Verbinden". Bomen hebben een grote emotionele waarde: als jonge kinderen beginnen te tekenen wordt er altijd een boom bij getekend. Planten van een boom tijdens basisschooltijd is vaak een eerste en dus onuitwisbare natuurbeleving voor een kind. Speciale gebeurtenissen worden vaak gemarkeerd met het planten van een boom: denk bijv. aan Gedenkbomen of Geboortebomen. En als er bomen gekapt dreigen te worden komt er vaak vanuit de maatschappij veel weerstand. Kunt u het zich voorstellen: een leefomgeving zonder bomen? Vandaar het thema Bomen Verbinden.

Heeft u vragen over deze boomfeestdag dan kunt u contact opnemen met de heer Jan Kip, organisator boomfeestdag. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 026 - 49 76 328 of  per email j.kop@rheden.nl